تاریخچه شرکت مایکروسافت Microsoft Corpration بزرگ‌ترین شرکت نرم افزاری جهان
 
درباره وبلاگ


به وبلاگ ما خوش آمدید
IT ENGINEERING

 آغاز شرکت مایکروسافت (Microsoft Corpration)

این شرکت در سال ۱۹۷۵ توسط بیل گیتس و پل آلن در شهر ردموند ایالت واشنگتن آمریکا تأسیس شد. مایکروسافت از تمام وجوه اعم از نرم افزارها، مدارک و ساپورت ها و کالاها برای تمام فعالیتهای کامپیوتری پیشرفت کرد.  

 

تاریخچه شرکت مایکروسافت (Microsoft Corpration) 

 "Micro-soft" کوتاه شده کلمات Microcomputer software) در ابتدا توسط بیل گیتس و پل آلن در Albuquerque در نیو مکزیکو سال ۱۹۷۵ ایجاد شد، که فعالیت آنان برای گسترش و فروش basic Interpreters برای Altair ۸۸۰۰ بود. سرانجام این کمپانی توانست حکمفرما تمام سیستم‌عامل‌ها شود.  آغاز مایكروسافت بدون خط فاصلهواژه مایكروسافت (بدون خط فاصله بین دو جزء مایكرو و سافت) را اولین بار بیل گیتس در نامه ای كه نوامبر 1975 به پل آلن نوشت، به كار برد. ایجاد کننده کمپانی، پل آلن در راه برای ملاقات بیل گیتس بود که آن وقت به مجله ای برخورد که حاوی اطلاعاتی در مورد Altair ۸۸۰۰ بود. Altair ۸۸۰۰ اولین microcomputer (کوچکرایانه) بود که وارد عرصه رقابت کامپیوتری شد. چند روزی بعد، بیل گیتس با MITS که سازنده آن میکروکامپیوتر بود تماس گرفت و آنان را از ساخت نرم افزاری که توسط گروهش با Basic نوشته شده بود مطلع ساخت. این نرم افزار برای Altair ۸۸۰۰ نوشته شده بود. 

 جالب اینجا بود که نه بیل گیتس و نه پل آلن تا آن موقع دست هم به Atair ۸۸۰۰ نزده بودند. ولی با این حال، MITS بسیار تمایل به داشتن این برنامه داشت. بعد از هشت هفته، هنگامی که گیتس و آلن به این باور رسیدند که برنامه به پایان رسیده و آماده انتشار هست، آلن به MITS رفت تا سیستم جدید بیسیک را پرده برداری کند. آلن تا حالا Altair به دست هم نگرفته بود، با این حال توانست با موفقیت نرم افزار را ارائه دهد. و همین باعث شد تا MITS برنامه ی آنان را برای Altair platform خریداری کند. بعد از این موفقیت گیتس دانشگاه (هاروارد) را رها کرد و به دنبال بازار رفت و در نهایت کمپانی مایکروسافت را تأسیس کرد.  

 

اولین دفتر بین المللی مایکروسافت 

در سال 1978 مایكروسافت اولین دفتر بین المللی اش را در ژاپن راه انداخت و یك سال بعد هم دفترش را از نیومكزیكو به واشنگتن برد. استیو بالمر، همان موقع به مایكروسافت پیوست و جالب این كه با ریاست گیتس جوان بر هیأت رئیسه هم موافقت كرد.  

 

اولین سیستم عامل مایکروسافت  

مایكروسافت اولین سیستم عامل خود را در۱۹۸۰ به بازار عرضه كرد. این سیستم عامل، ورژن متفاوتی از یونیكس بود كه شركت با كسب اجازه از ای‌تی‌اند‌تی (AT&T) با عنوان زی نیكس به بازار فرستاد. زی نیكس خیلی فراگیر نبود و در ابتدا فقط توسط نرم‌افزارسازها مورد استفاده قرار می گرفت. اما نكته قابل توجه این است كه این ورژن یونیكس، تبدیل به نخستین ورژن مایكروسافت ورد شد. مایكروسافت ورد (كه آن موقع اسمش مولتی تول ورد بود) به خاطر قابلیت نمایش متن های بولد شده در كنار سایر توانایی هایش خیلی زود معروف شد. البته شعار هر چه می بینی، همان را می گیری هم به این امر كمك كرد. كپی های مجانی مایكروسافت ورد به همراه شمارة نوامبر 83 مجله پی سی ورلد بین مردم توزیع شد. كاری كه برای اولین بار اتفاق می افتاد. اما موفقیت اصلی مایكروسافت، با سیستم عامل داس اتفاق افتاد؛ آن هم فقط یك سال بعد از عرضه مولتی تول ورد به بازار و بعد از این كه مذاكرات مایكروسافت با دیجیتال ریسرچ به نتیجه ای نرسید. آی‌بی‌ام قراردادی با مایكروسافت بست تا ورژن جدیدی از سیستم عامل سی‌پی‌ام را تهیه كند. مایكروسافت برای این كار۵۰هزار دلار به تیم پترسن داد و سیستم عامل سریع و كثیف QDOS  Quick & Dirty را خرید و با نام پی‌سی‌داس به آی‌بی‌ام داد . منتها به خاطر قوانین كپی رایت، آی‌بی‌ام ناگزیر شد سی‌پی‌ام و پی‌سی‌داس را با هم به بازار بفرستد. اولی۲۵۰ دلار و دومی۴۰ دلار. خب شما باشید، كدام را می خرید؟ ملت آمریكا هم همین كار را كردند و نتیجه این شد كه به قول معروف، مشتری بر پی سی داس جوشید! 

 

 وقتی كه ویندوز آمد 

با همه این موفقیت ها مایكروسافت هنوز شركت خیلی مهمی محسوب نمی‌شد و خرده پا بود. گیتس و دوستانش دنبال یك فرصت مناسب می گشتند تا بیشتر از این ها خودشان را مطرح كنند. این فرصت وقتی دست داد كه شركت كمپك، بایاس (BIOS) آی‌بی‌ام را گرفت. 

 

 سیستم عامل ام اس داس ms-dos  تا ویندوزها  

 به دنبال این اتفاق، مایكروسافتی بر آن شد كه جایگاه آی‌بی‌ام را در بازار سیستم عامل بگیرند. آن ها سیستم عامل ام‌اس‌داس معروف را طراحی كردند كه روی پی‌سی های غیر آی‌بی‌امی قابل استفاده بود. و به این ترتیب، مایكروسافت سری در بین سرها درمی آورد. تا این لحظه هیچ خبری از ویندوز نیست. نسخه ابتدایی ویندوز در نوامبر 1985 به بازار آمد كه در واقع، همان نسخه گرافیكی ام‌اس‌داس بود. اما قبل از آغاز امپراتوری ویندوز بر سیستم عامل ها، باید رقیب جدی دیگری از سر راه برداشته می شد: او اس تو، كه محصول یك پروژه مشترك بین آی بی ام و مایكروسافت بود و در 1987 بعد از نسخه ابتدایی ویندوز وارد بازار شده بود. دو سال بعد مایكروسافت اعلام كرد كه نسخة آخر ویندوز یعنی ویندوز 3 را در سال های نخست دهه۹۰ به بازار خواهد فرستاد. بعد از اعلام این خبر، گیتس با تلاشی آرام و چندساله، سعی كرد این مسأله را جا بیندازد كه برخلاف تصور، آینده كامپیوترها در دست او اس تو نیست. او در می۱۹۹۱ رسما اعلام كرد كه شراكت بر سر او اس تو به پایان رسیده و مایكروسافت از این به بعد، همه هم و غم خود را صرف ویندوز خواهد كرد. آدم هایی كه ویندوز را جدی نگرفته بودند و سرمایه شان را انداخته بودند توی كار او اس تو، با این حرف گیتس شدیدا شوكه شدند و حتی مایكروسافت را به فریب متهم كردند. اما سرانجام این او اس تو بود كه به خاك سیاه نشست و ویندوز، سیستم عامل محبوب همگان شد 

. هم‌زمان با این تحولات، مایكروسافت یكی دیگر از برگ های برنده خود را رو كرد: مایكروسافت آفیس. مایكروسافت آفیس به همراه مایكروسافت ورد و مایكروسافت بوك شلف كه یك مجموعه مرجع بود، محتویات نخستین دیسك شركت مایكروسافت را تشكیل می دادند. موفقیت های مایكروسافت همچنان ادامه داشت. 

 ویندوز 1/3 در نوامبر 92 به بازار عرضه شد كه در عرض دو ماه، سه میلیون كپی فروخت. یك سال بعد، ویندوز مهم ترین سیستم عامل گرافیكی در تمام دنیا بود. كار به جایی رسید كه مجلة معتبر فورچون، مایكروسافت را مبتكرترین كمپانی در ایالات متحده در سال 93 نامید. آغاز امپراتوری استراتژی گیتس توسعه دامنه كارش بود. به همین خاطر در 1994 مایكروسافت انكارتا را به راه انداخت؛ نخستین دایره المعارفی كه روی كامپیوتر قابل اجرا بود. كمپانی برای این كه آدم های غیر فنی ـ كامپیوتری را هم به سمت خودش جلب كند، شعارش را به امروز كجا می خواهی بروی؟ تغییر داد. كار بیل گیتس دیگر حد و مرز نمی‌شناخت. با دریم وركس اس‌كا‌جی ریخت روی هم و سال 95 برای تولید سرگرمی های چندمنظوره یك شركت تازه تأسیس كردند. البته همان وقت ها مایكروسافت باب را هم به بازار فرستاد كه جایگزین برنامه ریز ویندوز 1/3 شود كه خب، سوتی خیلی بزرگی قلمداد شد و كلی هم برایش جوك ساختند. كاری هم نمی شود كرد. بعضی وقت ها آدم را بدطوری جو می گیرد! اما ویندوز 95 دهان همة متلك گو ها را بست. تا قبل از آن، مایكروسافت یك شركت تجارت محور قلمداد می شد. اما ویندوز 95 باعث شد كه دیگر آن را یك شركت مشتری محور بدانند.

ویندوز 95 برای كاربر چیز كولاكی بود. تازه استارت منو هم داشت! در همان چهار روز اول، ملت بیش از یك میلیون نسخه اش را مثل نقل و نبات خریدند! در سپتامبر 95 دولت چین ویندوز را به عنوان سیستم عامل رسمی كشورش انتخاب كرد و از مایكروسافت خواست نسخه چینی ویندوز را برایشان آماده كند. حواستان هست كه چین چقدر جمعیت دارد؟ اواسط دهه۹۰ گیتس تصمیم گرفت مایكروسافت را بفرستد روی شبكه جهانی اینترنت. این شد كه MSN (مایكروسافت نت ورك) به وجود آمد. این یك سرویس آنلاین بود كه قرار بود با AOL رقابت كند. بعد با همكاری ان بی سی، ایستگاه كابلی خبری MSNBC را علم كرد تا رقیب سی‌ان‌ان باشد. تازه مجلة آنلاین Slate را هم به سردبیری مایكل كینسلی راه انداخت. 

 راه اندازی وب تی وی كه به ملت امكان می داد از تلویزیون هاشان وصل شوند به شبكه، از دیگر اقدامات مایكروسافت در سال 96 بود.  

 

امپراتوری مایکروسافت تثبیت می شود 

مایكروسافت در اوایل دهه 90 در اشاعه اینترنت بین مردم نتوانست نقش مهمی ایفا كند. اما بعضی تكنولوژی های پایه ای كه برای ورود به شبكه راه انداخته بود، بعدا خیلی كاربرد پیدا كرد. در 1997 اینترنت اكسپلورر 4 به بازار آمد كه واقعا تركاند و جای براوزرهایی مثل نت اسكیپ را به راحتی گرفت. اینترنت اكسپلورر همراه ویندوز به بازار آمد. اما دادگستری آمریكا به این دلیل كه مایكروسافت با این كار از توافق نامه ای كه در سال 94 امضا كرده، تخطی نموده است، از آن ها خواست كه دیگر اینترنت اكسپلورر و ویندوز را همراه هم به بازار نفرستند. سال 98 سال بزرگ دیگری برای مایكروسافت بود. 

 نه به این خاطر كه استیو بالمر شد رئیس شركت (president) و گیتس رئیس هیأت رئیسه (CEO) ماند. بلكه این سال، سال ورود ویندوز 98 بود كه با اكسپلورر SP4/0 SP1 و FAT32 به عنوان فایل سیستم آمد. در عین حال، در همین سال جنجال های زیادی هم در پی افشای یادداشت های داخلی مایكروسافت در اینترنت به پا شد: نرم افزارهای اوپن سورس تهدیدی جدی برای مایكروسافت به حساب می آیند. این اسناد كه به اسناد هالووین معروف شده اند، بخشی از این خطرات را عنوان كرده و در عین حال از فعالیت های مایكروسافت علیه لینوكس پرده برمی دارد. مایكروسافت نیز ضمن این كه به صحت این اسناد اعتراف كرد، آن ها را صرفاً تحقیقات مهندسی دانست.  

 

پایه های امپراتوری  مایکروسافت می لرزند 

می گویند در همیشه روی یك پاشنه نمی چرخد. با شروع سال،۲۰۰۰ روزگار كم كم آن ور سكه را هم به آقای گیتس و دوستانش نشان داد و ضررهای مایكروسافت و محكومیت هایش كم كم شروع شد. گرچه اتفاقات خوب نیز كم نبودند و نمی گذاشتند غم زیاد توی دل بیل خانه كند. اول از همه در آوریل 2000 حكم پرونده ایالات متحده و مایكروسافت صادر شد و نگذاشت شیرینی آمدن نسخه جدید ویندوز (ویندوز۲۰۰۰) بیشتر از دو ماه در دهان گیتس بماند. این حكم شركت را مجبور می كرد به دو پاره تقسیم شود. البته بخشی از این تصمیم در دادگاه استیناف، كأن لم یكن شد. مایكروسافت كه اهداف تجاری و خانگی را توأمان نشانه رفته بود، ویندوز XP را سال 2001 آماده كرد. ورژن آپ دیت شده ویندوز 2000 كه از لحاظ گرافیكی تحولی به حساب می آمد. اما این موفقیت ها در ادامه به شكستی بزرگ ختم شد. مایكروسافت برای رقابت با سونی و نینتندو، با سرمایه گذاری میلیارد دلاری و تولید و پخش XBOX وارد عرصه بازی های كامپیوتری شد. تا سال 2005،ایکس باکس XBOX در بازار فروش آمریكا در رده دوم پس ازPlay Station2 سونی و قبل از Game Cube نینتندو قرار داشت. (در بازار جهانی بعد از هر دو بود.) 

 اما با این وجود، با فروش 22 میلیون دستگاه در مقایسه با فروش بیش از 100میلیون دستگاه Play Station 2، ضرر سنگینی معادل 4 میلیارد دلار متحمل شده است. مایكروسافت در این دو سه سال اخیر، كار ساخت net . مقدماتی و سرور ویندوز 2003 را هم به پایان رساند. با این وجود، بدبختی های تازه، دست از سر آقای گیتس بر نمی دارند.در سال 2004 به دنبال شكایت اتحادیه اروپا، مایكروسافت به پرداخت 613میلیون دلار جریمه محكوم شد و متعهد گردید كه توافقات قطعی خود با سایر رقبا را افشا كند. همچنین ملزم شد نسخه ای از ویندوز را تهیه و آماده كند كه فاقد مدیا پلیر باشد. 

 در عین حال، بعد از اقدام تازه كره جنوبی علیه شركت در سال 2005، مایكروسافت مجبور است علاوه بر پرداخت 33میلیون دلار جریمه دیگر، دو نسخه ویندوز تازه هم برای كره ای های محترم تهیه كند. یكی كه هم ویندوز مدیا پلیر داشته باشد هم ویندوز مسنجر؛ و یكی كه هیچ كدام از این دو تا را نداشته باشد! 

 

 کنسول بازی مایکروسافت ایکس باکس 360 معروف Xbox 360در نوامبر 2005 ، مایکروسافت دومین کنسول بازی خود را با نام Xbox 360 به بازار عرضه کرد . مایکروسافت در زمینه رقابت با کنسولهای بازی تجربیات خوبی بدست آورده بود و این بار کنسولی بسیار کامل تر و بهتر نسبت به اولین کنسول خود به بازار عرضه کرد . Xbox 360 در دو مدل با نام های Xbox 360 و Xbox 360 Core System عرضه شد . نسخه کامل Xbox 360 دارای دسته بی سیم ، Hard Drive و چند چیز دیگر می باشد . نسخه Core System شامل دسته سیمی و بدون Hard Drive و وسایل جانبی می باشد . Xbox 360 تقریباً یک سال زودتر از رقیبان خود یعنی PlayStation 3 و Nintendo Wii به بازار عرضه شد . Xbox 360 پیشرفتهای زیادی نسبت به کنسول قبلی خود کرده است و علاوه بر قدرت سخت افزاری ، دارای طراحی فوق العاده زیبایی می باشد . Xbox 360 فروش بسیار بهتری نسبت به کنسول قبلی مایکروسافت داشت. 

 

 مشکلات با تشکیل اتحادیه بین المللی 

در آخر مایکروسافت به یک کمپانی بزرگ بین الملل با دفاتر مختلف در کشور تبدیل شد. در هجدهم ماه می‌‌سال ۱۹۹۸ در دپارتمان دادگاهی ایالات متحده آمریکا، ۱۹ ایلت شروع به مخالف علیه مایکروسافت کردند. آنان بیان کردند که مایکروسافت به صورت غیر قانونی با استفاده از قدرت انحصاری خود (Monopoly) در حراج و فروش ویندوز سوءاستفاده کرده است. در سوم آپریل سال ۲۰۰۰ دادگاه محدوده آمریکا، Tomas Penfield Jackson قانونی برای مایکروسافت تعیین کرد که مایکروسافت می‌‌بایست فعالیتهای خود را با استفاده از قدرت انحصاری خود به دور از اهداف مبارزه طلبی ادامه دهد. Jackson به مایکروسافت دستور داد تا به دو کمپانی تقسیم شوند، یکی برای تولید سیستم عامل و دیگری برای تولید باقی محصولات. با این حال مخالفان از مخالفت دست نکشیدند و در آخر مایکروسافت با آنان در خارج از دادگاه نشستی انجام داد. در ماه جون سال ۲۰۰۱ اتحادیه از دادگاه خواهان بازگشت مایکروسافت به یک کمپانی شد. کمی بعد، در ماه سپتامبر سال ۲۰۰۱ به دستور رئیس جمهور جورج بوش مایکروسافت یکتا شد و نشستی با مایکروسافت در دپارتمان قضاییه آمریکا انجام شد. اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۴ شروع به مخالفت با متحد بودن مایکروسافت (Antitrust) کرد. در آخر مایکروسافت بسیار ضرر کرد و فرمان به فاش کردن پروتوکل های اصلیش به رقبا را داد و دستور به تولید ورژنی از ویندوز داد که مدیا پلیر نداشت


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب